Játék, játék, játék… (2011.11.11.)

 

Játék, játék, játék… Sssszzz… ámítógép.

Elkészülnek végre lassanként a játékaim leírásai. Elsősorban persze játéktörténeti jelentőségük van, hiszen ma már holt platformokon álló, levitézlett stílusokat képviselő, régi játékokról esik szó. Mégis úgy gondolom, érdekes élmény lehet erről olvasni – írni róluk pedig mindenképpen az, ez tény… én legalábbis nyilvánvaló módon élvezem –, és nemcsak annak, aki nosztalgikus nézőpontból tekint vissza rá. (Elvégre az eszközeink állandóan cserélődnek, azonban a törekvés, az ugyanaz marad.)

Másik dolog meg, hogy ezeket a tényeket – és történéseket – nem igazán írta le még eddig senki sem. Mint ahogyan nem is foglalta ezt össze soha senki sem. Igen komoly kiaknázni való szűzterület még a tényfeltárás számára: az magyarországi játékprogram-fejlesztésnek világa… De abba a tortába már én se vágnám be a fejszémet (hamar eltűnne benne, aztán kereshetném sokáig), azonban egy apró szelet kimondottan rám tartozik belőle: mondjuk így, az Interactive Fiction szekció. Abban, úgy érzem, még vagyok olyan mélyen, személyesen érintett, hogy bármit össze merjek róla hordani… (Akkor is, ha hülyeség, és akkor is, ha nem érdekel senki mást, hisz nem tudhatom, ki bontja ki majd a palackot.)

Különben is, jelentkezzen még egy ember, aki ebből diplomázott, kérem… Azaz… (Khm, khm, khm…) „hivatalos”… „szakember”… (Na ugye.)

Játékok