Megszületett a kis Rhesus (2012.12.22.)

 

Megszületett a kis Rhesus… Ja, nem, bocsánat: a kis Rosetta… Azaz, mégsem, bocsánat: még nem született meg. De hamarosan meg fog. (Legalábbis remélem.) Mindenesetre már beharangozódott volt (vala), és ha lenne rá időm, akkor mostanra már rég dolgoznék is rajta. Az aktuális világvégén túl vagyunk, jöhet a következő ilyen alkalom… s mellé egy újabb adag pángalaktikus gégepukkasztó (Douglas Adams kedvenc vendéglőjében).

A jeles alkalomra nyitott Facebook-oldal egyelőre még üresen tátong; ha minden igaz, most az ünnepek alatt lesz időm majd fabrikálni hozzá némi háttérképet, bemutatkozást (angolul és magyarul); aztán később talán be is jegyzek oda valamit (vagy nem).

A f@szbukknak meg ezúton is üzenem, hogy kapják be, amiért nem képesek megbízható rendszert üzemeltetni. Többszöri próbálkozásra sikerült a regisztráció. Első alkalommal nem küldte a rendszer az aktiváló e-mailt, pedig többször rányomtam az újraküldésre; kb. két-három nappal később ugyan megkaptam (mégis) utólag a hiányzó mél(ek)et, de addigra már egyik sem volt érvényes. Időközben persze újraregisztráltam már egy másik címmel, ami viszont működött. Így létrejött két hasonló nevű oldal, amiből az első nincsen aktiválva, sőt, szerkeszteni sem lehet még az adatokat sem (a böngészőben csak egy üres lap jön helyette), és törölni sem tudom… ún. „kísértet”. A második már jó lett, igaz, egyelőre felhasználónevet nem tudtam még megadni, mert (ezen most már nem lepődöm meg) nem küldi a rendszer a telefonomra az érvényesítéshez kellő SMS-t… Ha sikerült, majd átszerkesztem itt: addig is az aktuális (remélem, csak átmeneti) URL az alábbi:

http://facebook.com/pages/Rosetta-Interactive-Fiction/389913807760292  

Update: no meglett a végleges is most már:

http://facebook.com/rosetta.interactive.fiction  

Lálykollyátok, freundollyátok stb.

Egyúttal a témakezdő két alábbi cikkem olvasását szeretettel ajánlom:

Rosetta  
Az óperenciás rendszeren is túl  

(Folytatásuk később várható.)

Archívum (2012-2013)